UW LACH, ONS KUNSTWERK!
Anna Paulowna     0223 - 53 16 19

Wij helpen u op diverse manieren

Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van volledige protheses, frame- of klikprotheses en overkappingsprotheses op implantaten. En bij eventuele reparaties / rebasing van uw prothese wordt voorrang verleend voor de behandeling. Wij werken nauw samen met tandartsen, tandarts-implantologen en kaakchirurgen in de regio.

Door gedegen studie en jarenlange werkervaring zijn wij echte vakmensen die gaan voor het beste, maar ook het mooiste resultaat. Wij werken zowel op traditionele wijze als via de allernieuwste 3D scan- en printtechnologie. Wij adviseren u daar uitvoerig in en geven u graag (weer) die zelfverzekerde uitstraling!

Tot gauw ziens in onze praktijk!

BEHANDELINGEN

Volledige prothese

Als de eigen tanden en kiezen niet meer in de mond kunnen blijven, is een volledige prothese (kunstgebit) noodzakelijk. Een nieuwe volledige prothese vergt tijd en geduld. Er moeten verschillende fases worden doorlopen. Maar het resultaat is er naar: een prothese die er fris en natuurlijk uitziet en waar u lang plezier van heeft!

Intake consult
Tijdens het eerste intake consult worden uw persoonlijke gegevens, medicijngebruik en gezondheid genoteerd. We vragen naar uw wensen en kijken naar de situatie in uw mond. Het intake consult is vrijblijvend en gratis!

De tandprotheticus zal bij de volgende twee a drie consult afdrukken van uw kaken nemen, die dienen als basis van uw prothese. Ook de beetbepalingen en de kleur van uw tanden worden bepaald. Misschien bevalt de kleur, de stand of vorm van uw eigen tanden niet helemaal en kan bij het maken van uw prothese daar rekening mee worden gehouden.

Een nieuwe prothese
Voor een volledige prothese geldt dat tussen het trekken van de kiezen en tanden enkele weken zit. In de tussentijd krijgt uw tandvlees en kaakbot gelegenheid te genezen. Als uw laatste tanden zijn getrokken, wordt het kunstgebit meteen in uw mond geplaatst. Dus direct over de verse wonden heen! Dit klinkt gek, maar de prothese zit als een soort verband op de wonden, waardoor flinke bloedingen en zwellingen uitblijven. Uw nieuwe kunstgebit zit de eerste dag niet meteen lekker. Het kan klemmen en soms wat pijn doen. Na een paar dagen beginnen de wonden te genezen en zal de pijn verdwijnen. U zult dan langzaam aan uw kunstgebit wennen. 

Garantie en onderhoud
Tot slot geven we u uitvoerig informatie, bijvoorbeeld over het onderhoud en wat u kunt doen bij pijn. Door kleine en eenvoudige correcties aan de prothese kan de tandprotheticus eventuele pijnplekken wegnemen! Natuurlijk sluiten we het traject af met een na-controle.

Wij geven één jaar garantie op uw prothese. Eventuele aanpassingen achteraf (bijv. pijnplekken) lossen wij daarnaast kosteloos voor u op.

Gebit op implantaten (klikprothese)

Een klikprothese is een volledige gebitsprothese die rust op implantaten. Dit is een ideale oplossing voor mensen die problemen hebben met een loszittend kunstgebit of voor mensen die toe zijn aan een volledige gebitsprothese van de onder- dan wel bovenkaak.

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee of vier implantaten nodig. De prothese wordt in de mond vastgeklikt op de implantaten. U kunt de prothese dus uitnemen om deze schoon te maken.

Het voordeel van een klikprothese op implantaten is dat deze semi-vast in de mond zit. Het verschuift dus niet en u heeft geen kunststof gehemelte in de bovenkaak, waardoor u veel beter proeft, veel makkelijker eet en kunt lachen zonder zorgen te maken dat uw prothese uit uw mond valt.

Implantaten kunnen bij vrijwel iedereen geplaatst worden, mits er voldoende kaakbot aanwezig is en het kaakbot, tandvlees en uiteraard uzelf gezond zijn. Roken en overmatig alcoholgebruik hebben een nadelig effect.

Als u in aanmerking komt voor implantaten, dan wordt u doorverwezen naar de tandarts-implantoloog of kaakchirurg. Als de implantaten goed in het kaakbot zijn vastgegroeid en genezen komt u terug bij de tandprotheticus.

Partiële prothese

Een partiële prothese is een gedeeltelijke en uitneembare prothese die tussen uw bestaande tanden past. Een verwijzing van uw eigen tandarts of de tandarts-implantoloog is hiervoor nodig.

1. De kunststof plaatprothese Daar waar u enkele tanden mist, vormt het kunststof deel een afsteunend zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. Wanneer de grip van de kunststof plaatprothese tegenvalt, kunnen wij deze uitvoeren met twee of meer gebogen ankers (haakjes), waardoor er meer houvast ontstaat.

2. De metalen frameprothese De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt van een sterke chroomkobalt legering of van titanium gegoten en is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en ankers rond uw eigen tanden.

Reparatie

Natuurlijk kunt u snel bij ons terecht als de gebitsprothese is gescheurd of zelfs gebroken. Wij stellen de oorzaak van dit ongemak graag vast om herhaling te voorkomen. U krijgt zonder meer voorrang binnen onze agenda.

Wij verzoeken u om telefonisch of via het spoedformulier aan te geven dat er iets mis is met uw prothese.
Afspraak gemaakt? Wij nemen direct contact op en garanderen dat uw prothese binnen een werkdag is gerepareerd.

P.S. Wist u dat een reparatie van een volledige prothese voor 90% vergoed wordt door uw basisverzekering?

Reparatie

In de loop der jaren slinkt uw kaak. Daarom is het raadzaam om iedere twee jaar een controlebezoek af te leggen. Als uw gebitsprothese (kunstgebit) niet meer goed past wordt er een afdruk genomen van de kaak en kunnen wij een voering plaatsen om het kunstgebit weer goed passend te maken.

Wij verzoeken u om voor een rebasing telefonisch een afspraak te maken. Het rebasen duurt in principe een volle dag; in de ochtend wordt een afdruk genomen en aan het eind van de middag kunt u uw kunstgebit weer ophalen.

Houdt er rekening mee dat u gedurende de reparatietijd geen kunstgebit ter beschikking heeft. Wellicht heeft u uw oude gebitsprothese nog bewaard zodat u niet zonder hoeft rond te lopen.

P.S. Wist u dat een rebasing van een volledige prothese voor 90% vergoed wordt door uw basisverzekering?

Wij zijn lid van of gecertificeerd door...